Sunday, September 07, 2008

Columbi ägg

Elias, efter att två dagar i följd ha klämt ur sig bajset (försökte hitta förskönande omskrivningar - men, let's face it, det är bajs det handlar om) i toaletten istället för i blöjan:

"Det var väl ingen konst!" (vilket i och för sig är vad jag försökt förklara för honom i ett drygt år)

Elias i eftermiddags, efter att ha insisterat på att åka hiss själv, när vi möttes en trappa ovanför där vi skildes åt:

"Det var väl ingen konst!"

Som catchphrase betraktat finns det sämre.

Monday, September 01, 2008

Ingen rök...

Jag har nu varit helt rökfri i 19 och trekvarts dygn, vilket jag förväntar enorma mängder beröm för trots att ingen någonsin läser här. Det hemliga vapnet, förutom min omvittnat enorma viljestyrka (moahaha) är Catch portion med lakritssmak. Det är fullkomligt vidrigt, vilket gör att jag inte kan förmå mig att ta mer än 2-3 prillor per dag till skillnad från rökning, som jag tycker om, nej, älskar. Jag tycker till och med om lukten av gammal inpyrd rök som man kunde känna på krogen förr i världen; jag har alltid förknippat den med fest och glam och gamman, ända sedan barndomen. Den sötaste tjejen i kvarteret när jag gick på lågstadiet hade dessutom föräldrar som rökte som borstbindare, inom- som utomhus, varför hon alltid gick omkring med en aura av tobaksarom runt sig. Jag förstördes redan då.

Men allt det där tillhör det förflutna, och suget har så sakteliga börjat ersättas av ett vemod - i ställe för att tänka nu skulle det vara j***igt gott med en cigg tänker jag nu skulle det ha varit j***igt gott med en cigg och den skillnaden är faktiskt större än man kan tro.

Elciggen då? undrar du kanske. Nja, på längre sikt behövde jag nåt ännu mer avtändande, skulle det visa sig. Enter the snus.

Det här gör jag givetvis för Elias skull, och vad är tacken? Han är jättetrotsig och har dessutom av pin ondska smittat mig med någon sorts dagisbacill som gör mig snorig och tung i både huvudet och själen. Måste vara allt det där illpojet han får lära sig av Emil i Lönneberga. ("Jag e Emils pappa - EEEEEEMILLL FÖGYMMADE ONGE - nu ska du skrika pappa - vill åka häst å vagn till Lönneberga pappa - var e Katthult?")

Dessutom är jag lite tjock för ögonblicket, men jag jobbar på det. Gymkortet är förlängt, i alla fall, och den här gången behöver jag inte låta det stå och ticka pengar i tre månader innan jag kommer mig för att köpa skor. Lustigt att Svenska Dagbladet har en artikelserie om prokastrinering just nu (jag skulle länka till den, men då kanske jag skulle råka få några läsare av misstag, det är illa nog med de barbariska horderna av M3-läsare som kommer att strömma till på grund av länken ovan, tack för det j***a Twingly...). Ska bli spännande.