Tuesday, March 08, 2005

Spridda tankar från dag 2, vecka 40

Ultraljudet är från mitten av oktober, och lillen/lillan verkar redan ganska photogenique, om man får skryta lite. Måste brås på morsan...

Det finns ingen som helst tanke bakom att starta en pappablog just på Internationella Kvinnodagen, om någon nu undrar. Ingen dold agenda om att lägga beslag på initiativet över den definierande föräldrarollen.

Ska man leta efter eventuella grumliga motiv kan jag nog bara komma på ett; efter att ha insett hur mycket tid av de där värdefulla första veckorna man kommer att tvingas tillbringa i telefon med tjock släkt, smal släkt och andra lyckönskare, känns det smartare och skonsammare att vid rätt tillfälle skicka ut en URL och publicera första bilden, första skriket och allt annat exklusivt material som tänkas kan online. Räknar kallt med att minska samtalsvolymen med 15-20% och kanske till och med komma undan med att dra ur jacket någon gång ibland.

Och, förstås - även om domedagsprofeterna påstår att internet (och västerlandets civilisation, come to think of it) kommer att ha gått under långt innan bebisen ens blir läskunnig, så kan det kanske vara liiiite roligt för honom eller henne även i dessa historielösa tider (och kanske fördröjer det pappsens promenad till ättestupan med en vecka eller två när den tiden är inne?)

Jag måste sluta vara så cynisk.

Ah, och om någon jag inte känner råkar ramla in här också;
Pappa är nyss fyllda 28, bor på Söder, och fullständig nybörjare på allt föräldrarelaterat. Därav "Daddy Fool" - SÅ förtjust i Boney M är jag inte. Faktiskt. Hedersord. Fler detaljer lär komma fram under resans gång. Välkommen att hänga med.

Dagens...
...mer eller mindre ovidkommande reflektion: "image.jpg" är faktiskt ett väldigt fyndigt filnamn när det handlar om sådana här bilder.
...lunch: skippade jag för att skriva premiärinlägget i bloggen. Känn er hedrade!
...copyright infringement: Jag har skamlöst snott "Dagens"-idén från SKOM, men den var säkert snodd där också.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home