Wednesday, March 30, 2005

Det svänger om lillen

<- Moster bönade och bad om att vi skulle lägga upp en bild på grabben i dinosaurie-tröjan. Egentligen har Daddy Fool som policy att inte tillgodose bildönskemål, men han blev söt, så okej för den här gången. ;)

Det blir en kort uppdatering idag, för ärligt talat är jag ganska trött och skulle helst kraschlanda i sängen omedelbart.
Måndagen blev en rejäl prövning; lillen var väldigt krävande humör- och servicemässigt, men idag (okej, igår) har han varit relativt lugn. Hela eftermiddagen sov han som en liten stock och vi föräldrar fick lite tid för r&r (framför tv:n. Pappa tittade på Oprah. Så långt har det redan gått.) och en välbehövlig andningspaus.

PKU-testet gick bra, grabben ammade under tiden så han gnällde inte alls när han blev stucken. Testresultatet får vi aldrig veta, om det inte är något fel.

Förutom att PKU-testet söker efter en ovanlig bristsjukdom som på svenska heter fenolketonuri och som kraftigt förenklat uttryckt gör att lightläsk får din hjärna att ruttna, har grabben också numera fått den tveksamma äran att hamna i sitt första kontroversiella register. Kan bara konstatera att om han själv en dag vill ha sitt prov förstört är det upp till honom.

Dessutom blev han vägd för första gången sedan skärtorsdagen, vilket var rätt spännande. En bebis förlorar i genomsnitt ungefär 10% av kroppsvikten under de första dygnen efter förlossningen, när han bara konsumerar råmjölk och bränner fettreserver han lagt på sig inifrån magen, och eftersom killen vägde ganska lite redan innan var det en smula nervöst. När vågen stannade låg han på minus tio - gram. Alltså 3060. Så allt sugande det senaste dygnet verkar ha gjort susen. Coolt.

En sak som fascinerar lite är också hur lugn han blir så snart vi är utomhus. Efter PKU-testet gick vi en sväng till Babyproffsen för att köpa på oss några fler pryttlar. Inne i butiken blev han lite gnällig, så jag tog ut vagnen för att lufta honom. Så snart vi kom utanför dörren... *poff* så var han knäpptyst och sov sött medan vi handlade mat. Vi kom hem, parkerade vagnen i sovrummet - han fick ligga kvar - och då började han igen.

Det är för tidigt att börja tala om trender ännu, men om detta fortsätter kan det bli aktuellt med nattpromenader bara det blir lite varmare.

Det har börjat droppa in blommor. Mer om det i morgon.

Dagens...
...kroppsvätskor del 1:
Bajset påminner nu om fransk senap. Det är tydligen normalt, så förhoppningsvis blir det inget mer skitsnack på ett tag. Men jag lovar inget.
...kroppsvätskor del 2: Lillen lade sin första rejäla spya idag - på pappas arm. Den luktade inte heller. Lilla e kommenterade vemodigt ungefär: "Det kommer en dag när bajset luktar bajs och spyan luktar alkohol." Ack så sant.

2 Comments:

Anonymous Annika said...

Grattis till lillen!!!!

30 March, 2005 01:00  
Anonymous Anonymous said...

Grattis till er lilla kille. Han är fantastiskt söt. Kramar Åsa

31 March, 2005 00:04  

Post a Comment

<< Home