Friday, April 01, 2005

*suck* WÄÄÄÄ *suck* WÄÄÄÄÄ, etc.

<- Bildbevis: Han *kan* sova. Skönt att bli påmind om det.

Jahapp, här sitter man, fastän man både borde och vill sova, och undrar hur man ska göra för att få tyst på en arg liten kille som sedan ett par timmar tillbaka bara vill skrika eller suga på vad som helst som råkar finnas i närheten.

Ingen sade att föräldraskapet är en dans på rosor hela tiden, och vår första vecka (lillen fyllde sju dygn tidigare ikväll) har nog varit relativt bra, särskilt med tanke på omständigheterna.

Men... det är inte utan att man kan önska att man kunde ta ut någon sorts omvända pappadagar. Bah.

Han äter i alla fall ordentligt igen, mesta tiden, och det kan vara en illusion men jag tycker redan att han blivit lite rundare i ansiktet och kroppen. Det ska bli spännande med nästa vägning på måndag.

Lyckönskningarna haglar i alla fall. I dag verkade det som om "karantänen" var över, polarna började ringa och höra sig för om föräldrastatusen, och blommorna fortsätter droppa in. Jag gillar egentligen blommor - främst gröna växter, men blommor funkar - men i och med att kissen brukar betrakta dem som en kulinarisk högtid - ju giftigare, desto mer begärliga - blir det ett litet helsike med logistiken. Dessutom börjar vi få slut på vaser.

Så, jag är nog lite låg ikväll, även om jag oförtrutet älskar den lilla gaphalsen och hans tappra mamma.

Vår BVC-sköterska kom och hälsade på härom dagen, och som hon uttryckte det är en nyfödd bebis tillvaro antingen supertoppen eller genomrutten (jmfr manodepressivitet) och det krävs oftast väldigt lite för att få vågskålen att tippa över åt endera hållet. Men att tolka signalerna - ay, there's the rub.

I morgon kommer farmor och farfar och hälsar på. Alltså, de som var "mamma och pappa" i min värld fram tills för en vecka sedan. Det där är också en logistisk djupgrav - i och med att mamma nu blivit farmor har farmor har nu befordrats till "farfarsmor" eller "gammelfarmor", men den senare titeln gör morfarsmor säkert också anspråk på. Det är nog det man egentligen menar med "generationsväxling" och det här bollandet med titlar torde vara en grogrund till släktfejder som kan fortsätta i århundraden.

Då ska vi se om det blir någon sömn, då. Annars blir jag nog väldigt lättlurad när jag vaknar...

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Grattis grattis till lilla killen! Har följt er med spänning sista veckorna. Skönt att allt gick bra till slut, och vilken liten sötnos! Ha det gott o lycka till!

Mvh Cecilia Sjöblom (mamma hälsar)

01 April, 2005 10:52  

Post a Comment

<< Home