Monday, July 11, 2005

Hot town, summer in the city

Klockan är strax efter elva när jag skriver det här, och i sovrummet är det lik förbannat 27,5 grader. På balkongen minst 25.
Vi använde bordsgrillen ikväll. Kalkonfilén blev jättegod, men frågan är om det var så genomtänkt, alldeles oavsett.

Södermalm skulle lika gärna kunna ligga vid Ekvatorn.

Vet inte om det är värmen, men Elias beteende idag har tangerat det bisarra. Det började redan när vi skulle lägga honom i går kväll. Varje gång vi lade ner honom på rygg visade han förtjust upp sin nyvunna förmåga att vända sig på mage. Sedan tog det stopp. Han böjde armen bakåt på samma sätt som han gjorde när vi började magträningen, och när han märkte att han inte kunde ta sig över på rygg igen blev han heligt förbannad. Alla larmrapporter har ju gjort oss lite nojiga när det gäller sovställning, så han fick ligga mellan oss, och lilla e fick agera "stoppkloss" eftersom han alltid och undantagslöst rullar åt vänster.
Elias var måttligt förtjust i arrangemanget, men efter en rejäl omgång skallrande stillade han sig till ro vid midnatt och sov till fem - en bedrift med tanke på värmen.

Vid halv nio stack pappa till jobbet, och farmor och farfar tog med svärdotter och sonson på en rejäl promenad / shoppingrunda.
Nu har han en skrattande sköldpadda som ser ut som E.T, en sängmobil som spelar Blinka lilla stjärna och där det bland annat hänger en gris som ser ut att hålla på Djurgården (pappas protester över telefonen avfärdades bestämt. Kvinnor. Först frågar de vad man tycker, och sedan, när man svarar ärligt, då är man löjlig. ;) ).
Och ännu mer kläder.

En genomsvettig Daddy Fool vacklade in i lägenheten strax före 18 och sedan skulle vi ge oss ut och handla. När vi lade Elias i vagnen - jajamen, han vände sig på mage och började vråla.
Vi vände honom.
Han rullade över på mage och fortsatte vråla.
"Okej, då får han väl vråla då" tänkte vi och gick.
När vi kom ut genom porten lugnade han ner sig, men låg fortfarande på mage i vagnen, stödd på armbågarna, som han brukar ligga när vi magtränar honom.
Vi öppnade fronten på vagnen - och sedan låg han så och stirrade ut på världen framför vagnen med stora ögon hela vägen till butiken.
Synd att vi inte hade kameran med oss. Har aldrig, aldrig, aldrig sett något liknande förr, och frågan är om det händer igen.
Efter 20 minuter orkade han inte hålla upp huvudet längre, rullade över på sidan, och sov tills vi var hemma igen.

<- Och ändå, tänk, är jag bäst på jorden...

Det är nästan så att man blir sugen på att bryta sig in på Hemköp och lägga sig i mjölkdisken. Nästan.
I morgon ska det visst bara bli 29 grader.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home