Monday, July 04, 2005

Tillbaka på jobbet

...och med sedvanlig känsla för timing blir vädret kanon igen, snuvan lättar efter två och en halv vecka och lillen återgår till att skrika nattetid i stället för att sova nattetid. It's a wonderful life.

Nå, jag har fått lite solbränna i alla fall.
Tyvärr är den av den flagnande typen.

När gubben inte gnäller (och i ärlighetens namn ska sägas att det, tja, är lite mindre än förr - koliken har äntligen klingat av) håller han på och kalibrerar sig på de mest fascinerande sätt. Huvudnumret just nu är att, liggande på rygg, dra upp benen lodrätt och gripa tag om vaderna. Mycket stor hjälp när pappa ska få på honom strumporna, faktiskt.

Mer lik en liten krokodil för varje dag...->

Dessutom, I kid you not, håller han på att få tänder. Redan! Det är i och för sig inte ovanligt att de första mjölktänderna börjar stiga upp väldigt tidigt för att sedan komma av sig, men det är banne mig ren, rå emalj som nu sticker upp någon millimeter ur underkäken (och som massakrerat både mammas mjölk-kranar och pappas lillfinger).
Det kan kanske vara en av anledningarna till hans ätsvårigheter, men som det har fortsatt ser det i princip oundvikligt ut att vi får börja med mjölkersättning som komplement redan den här veckan...

Jag har komplett misslyckats med att laga anslutningen dator-tv, som det "teknikmongo" jag utgavs för att vara förra veckan. Däremot lyckades jag avinstallera bildskärmen i Windows, vilket fick till följd att jag tillbringade halva fredagkvällen med att försöka installera XP igen - ironiskt nog medan lilla e och hennes syskon satt fyra trappor ner och myste på Marie Laveaus uteservering.

Installationen blev klar på fjärde försöket, men fortfarande fungerar inte det mesta (som t ex Photoshop).
Dagens bilder är därför lite illa beskurna och allmänt oputsade.

Men jag har en känsla av att den här till vänster kommer att bli farmors favorit ändå. :)

Lördag kväll hade jag i alla fall "pappaledigt" och klämde i mig ett antal öl i Daniels och Marias nyrenoverade och nysambofierade lägenhet. Komplett med ett avmålat KMFDM-omslag på kortväggen och en kommandobrygga för hans datorer. Stället kändes mycket mer välplanerat nu, i stället för att 24 kvadrat kändes som 14 kändes det som ...eh, 24. Och med 16 personer på festen blev det trångt och varmt så jag satt mest på balkongen och drack öl och blåste gigantiska såpbubblor.

It's a no-no! ->

Elias ska också bli mästare på såpbubblor en dag. Och om han någonsin får för sig att önska sig ett sådant där förbannat fuskigt bubblegevär blir det fetnej. Här är det old skool som gäller.

Söndagen (främst de första två tredjedelarna) minns jag mycket lite av. Men Hammarby vann visst.

Lördagens...
...lösryckta dialog:
"Hon är på Gotland just nu och badar i träck."
"Vadå?"
"Hon badar i träck. Fågelträck. Fågelskit."
"Ah. Så..."
"Hennes pappa är fanatisk ornitolog."
"Puh, då är jag med. Trodde det var någon sorts perverterad spa-behandling."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home