Sunday, July 10, 2005

Jamen... han rör ju på sig!

<- Okay... we're gonna need a bigger rug.

Volvo: (lat). "Jag rullar"

Nä, det här börjar bli otäckt. Jag skojar med jämna mellanrum till det lite grann i den här bloggen. Sedan får jag äta upp det.
I juni skrev jag att små bebisar åtminstone stannar där man lägger dem.
I maj ironiserade jag över att Elias säkert kommer att bli en sådan bebis som rullar fram vart han än går. (ja, sääääkert.)

I går kväll var mamma och pappa på jazzkonsert i en lada på Munsö (jo faktiskt, och det var jävligt bra jazz!) Farmor och farfar var i stan och vaktade Elias. Vi var hemma igen vid elva och förföräldrarna sa något om hur fantastiskt det var att Elias kunde vända sig så lätt nu, och till mage, redan, ojojoj.
Jag antog att de hade drömt ihop det, men nickade och log och höll med.

I morse vaknade hela familjen vid kvart över sju efter en kolugn natt. Elias fick mat och ny blöja (och DAMN! det behövdes, nu när han äter ordentligt igen. Utvikning - nu när det finns mjölkersättning till hands och pressen har släppt går amningen också mycket bättre. Han håller på att bli lite tjockare igen)

Sedan skulle han magträna lite. Och cirkusen började.

- Vi lägger honom på mage.
- Han vänder sig direkt över på rygg och börjar leka med sina fötter.
- Sedan, efter någon minut, vänder han sig över på mage igen, tar spjärn som han ska med armarna, fortsätter rörelsen som för att rulla ett helt varv och slår huvudet i sin häpna pappas knä medan han fortfarande sitter och tänker "Men vänta nu...".
- Han börjar grina, så pappa (fortfarande i chocktillstånd) tar upp honom och pussar honom på pannan.
- Pappa lägger honom på nytt på mage på filten.
- Elias vänder sig, fortfarande lite grinig, på rygg.
- Elias vänder sig direkt på mage.
- Elias fortsätter rörelsen och vänder sig rygg-till mage-till rygg igen. När han stannar ligger han på rygg på parkettgolvet och har sedan länge lämnat mattkanten bakom sig. Det ser inte helt bekvämt ut, men det är en historisk händelse, så vi låter honom göra det, tar en bild och förundras.
- Elias läggs på nytt på mage på mattan och den här gången dokumenterar vi rullningarna (som synes i the complete and unedited footage här till höger).

Vårt föräldraskap tog just steget in i ett nytt skede. Nu kan vi inte räkna med att han stannar där man lägger honom längre.
Ska man tro litteraturen har han just utfört ett par tricks han inte borde vara kapabel att utgöra förrän om ett par månader.
Och vad i hela friden kommer att hända härnäst?
Fortsättning följer...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home