Friday, October 21, 2005

Allt är bak och fram

<- Elias är mer än lovligt stolt över sin nygamla body i retrostil. Senast den användes var av Daddy Fool, någon gång på senhösten 1977.

Vissa kvällar kan den normala och sköna rutin som föräldraskapet sjunkit in i avbrytas av lite mer oväntade händelser. Här är en kort kvällsrapport från Elias Bizarro-värld;

Incident 1: Det gick lite segt att mata honom ikväll, så vi fick plocka fram det gamla klyschiga tricket med "En sked för...". Inte för att han förstår vad han säger, men det hjälper ju till att hålla hans uppmärksamhet riktad på oss.
När vi kom till efterrätten flög fan i pappa och mamma. Han gillar ju efterrätten så mycket att man i princip skulle kunna säga vad som helst, och utan att vi viste riktigt hur det började hade vi (okej, mest jag) börjat namedroppa historiens värsta diktatorer och andra avdankade högdjur med tvivelaktigt rykte.
Typ: "En sked för Stalin... åsså en sked för Khomeini... och en för Pol Pot... släpp skeden, gubben... och en för Nixon... och en för... för..."
"...Evita Peron..."
"Evita Peron? Hon var väl inte så hemsk?"
"Var det inte hon med skorna?"
"Nä, det var... ah! Och en sked för Imelda Marcos...och en stor, stor sked för Saddam..."
"Ja, han kan behöva lite paradispuré."


Ibland tror jag att vi är ganska hemska föräldrar.

<- Det är lite vemodigt, men han är på väg att växa ur gungan.

Incident 2: Vi hade precis matat honom färdigt och jag hade honom på armen medan vi pratade lite med faffa i telefon (de kommer och hälsar på i morgon). Precis när vi lade på hördes det karaktäristiska ljudet av en rejäl bront i blöjan. Saken var bara den att det helt plötsligt blev väldigt varmt. Den här bronten innebar betydligt mer skit än blöjan var satt att hantera. Det krävdes en fyrhändig och omfattande städoperation. Somliga straffar Vår Herre meddetsamma...

Incident 3: Vi var nyss och tittade till honom. Då hade han, utan att vakna, vridit sig 180 grader i sängen och låg på rygg med fötterna på kudden i sann Pippi Långstrump-anda. Vet inte alls hur vi ska tolka det.

1 Comments:

Anonymous Lillskutt said...

Hahaha - jag ska komma ihåg det mat-tricket om jag själv blir förälder någon gång. Trodde nästan det var på G när jag kräktes efter två öl i fredags, men det var nog den heliga basilikan från kina-affären som ställde till det ...
Kram på er!

24 October, 2005 06:44  

Post a Comment

<< Home