Tuesday, October 25, 2005

Han e BOEL

Okej, sämsta vitsen någonsin. Vilket inte vill säga lite.

Börjar om.

Idag gjorde Elias BOEL-testet - BOEL står i det här fallet för Blicken Orienterar Efter Ljud - och eftersom pappa i vanlig ordning satt nedgrävd till halsen i teknikstrul på jobbet blev det lilla e som fick vara med om den begivenheten.

Det gick fint. I början var Elias så okänslig för ljud att vi faktiskt var lite oroliga för att det var något problem.
Nu inser vi att han bara ignorerade oss, och det kan man knappast klandra honom för.

Sju månader och en dag, 68 cm och cirka 8400 gram. Nu växer alltså gubben nästan bara på bredden. Men han är finast i världen oavsett vilket, och verkar inte ha skruvat till viktkurvan. Kanske är det normalt att det här är en tid av konsolidering.

Pappa har också vuxit lite på bredden de senaste veckorna. Nu har jag lagt ett självvalt embargo på chips, choklad och glassbåtar. Som tur är är säsongen för glassbåtar definitivt över - det var frost i går och regnstorm idag och den där överhettade sommaren känns oerhört långt borta.

Tillbaka till Elias. Han fick en söt och högljudd "bonnagård" i förhoppningsvis slitstark hårdplast av fammo och faffa. Inte för att de hade behövt någon förevändning, men nu blev det ju en "sjumånaderspresent".

<- Och här utövar Elias sin nya favorit-lek, kallad "Nä, dra mamma baklänges!"...

Vi upptäckte också att vår mikro var feldimensionerad för att värma välling i flaska. Se där, en nöt att knäcka! Rimligt att anta att det blir billigare att köpa andra flaskor än en annan mikro.

Fast idag var det den 25:e, så de mest akuta cashflow-problemen är ju åtminstone åtgärdade. Bara att hoppas att jag inte förlorar för mycket vid fredagens pokerbord.
Men vi spelar bara med enkronor, har Tobbe lovat.
Sedan är frågan om all bets are off (eller snarare "on") efter ett par whisky.

Vann 465 spänn på fotbollstipset en kollega lurade med mig på - fastän jag hade tippat sluttabellen helt åt skogen.

2 Comments:

Blogger Space babe said...

Till de flesta flaskor kommer en liten skiva som man kan sätta på i st f nappen, om du fattar. Om man har i den ist så rinner inte vällingen ut när flaskan ligger ner. Funkade för oss och vår mikro.

31 October, 2005 06:33  
Blogger Space babe said...

Sen byter man förstås ut den lilla skivan till nappen.

31 October, 2005 06:34  

Post a Comment

<< Home