Monday, September 01, 2008

Ingen rök...

Jag har nu varit helt rökfri i 19 och trekvarts dygn, vilket jag förväntar enorma mängder beröm för trots att ingen någonsin läser här. Det hemliga vapnet, förutom min omvittnat enorma viljestyrka (moahaha) är Catch portion med lakritssmak. Det är fullkomligt vidrigt, vilket gör att jag inte kan förmå mig att ta mer än 2-3 prillor per dag till skillnad från rökning, som jag tycker om, nej, älskar. Jag tycker till och med om lukten av gammal inpyrd rök som man kunde känna på krogen förr i världen; jag har alltid förknippat den med fest och glam och gamman, ända sedan barndomen. Den sötaste tjejen i kvarteret när jag gick på lågstadiet hade dessutom föräldrar som rökte som borstbindare, inom- som utomhus, varför hon alltid gick omkring med en aura av tobaksarom runt sig. Jag förstördes redan då.

Men allt det där tillhör det förflutna, och suget har så sakteliga börjat ersättas av ett vemod - i ställe för att tänka nu skulle det vara j***igt gott med en cigg tänker jag nu skulle det ha varit j***igt gott med en cigg och den skillnaden är faktiskt större än man kan tro.

Elciggen då? undrar du kanske. Nja, på längre sikt behövde jag nåt ännu mer avtändande, skulle det visa sig. Enter the snus.

Det här gör jag givetvis för Elias skull, och vad är tacken? Han är jättetrotsig och har dessutom av pin ondska smittat mig med någon sorts dagisbacill som gör mig snorig och tung i både huvudet och själen. Måste vara allt det där illpojet han får lära sig av Emil i Lönneberga. ("Jag e Emils pappa - EEEEEEMILLL FÖGYMMADE ONGE - nu ska du skrika pappa - vill åka häst å vagn till Lönneberga pappa - var e Katthult?")

Dessutom är jag lite tjock för ögonblicket, men jag jobbar på det. Gymkortet är förlängt, i alla fall, och den här gången behöver jag inte låta det stå och ticka pengar i tre månader innan jag kommer mig för att köpa skor. Lustigt att Svenska Dagbladet har en artikelserie om prokastrinering just nu (jag skulle länka till den, men då kanske jag skulle råka få några läsare av misstag, det är illa nog med de barbariska horderna av M3-läsare som kommer att strömma till på grund av länken ovan, tack för det j***a Twingly...). Ska bli spännande.

3 Comments:

Anonymous Anders said...

Bra jobbat! Keep it up Daddy fool!

01 September, 2008 23:34  
Anonymous Anonymous said...

Duktigt! Att du slutat röka kan vara anledningen till att du "är lite tjock för tillfället", det är bevisat att ämnesomsättningen faktiskt sjunker ca 5% när nikotinet tas bort. Bara så du vet och inte misströstar. Kram till er alla tre! /Sanna

02 September, 2008 00:26  
Anonymous Anonymous said...

Do not give up!!!! Det går bättre
och bättre.............. det vet
jag av erfarenhet.
Bra jobbat - vikten rättar till sig
så småningom bara man inte tappar
greppet och "belönar" sig för att
man inte rökt.
PoK på Er alla tre.
Hälsningar från Farmor (rökfri) och
en snusande farfar.

03 September, 2008 08:26  

Post a Comment

<< Home