Wednesday, September 07, 2005

39 grader, du kan lita på mig

<- Sjuk, trött och prickig...

Det var i morse, när pappa var på väg att stressa iväg till tunnelbanan, som lilla e sade att Elias hade röda prickar på rumpan. När pappa kom hem igen hade prickarna spridit sig över hela gubben och han hade dessutom feber. Den har nu svingat sig upp över 39-strecket och vi kan därmed konstatera att Elias har haft sin första "riktiga" sjukdag.

Det är kanske inte så konstigt att den kommer just nu. Förutom babysimmet har föräldragrupperna startat upp på nytt, vi har varit och besökt flera dagis, bevistat ett veritabelt barnkalas hos mobbo Jocke och och förra veckan började lilla e på mammagympapass.
Det finns därmed cirka 4711 olika tänkbara smitthärdar och vi kommer aldrig få reda på var han fick det.

Förutom febern och prickarna verkar han ganska okej. Lite seg, förstås, och inte direkt på lekhumör, men tillvaron verkar inte nattsvart heller. Han somnade ungefär i vanlig tid - d v s nyss - men vi är beredda på att det kan bli en tuff natt.

<- ...men gulligast i världen ändå, förstås!

Även om tredagarsfeber är något som i princip alla bebisar har både en och två gånger under de första åren kan man inte undgå att bli alldeles gråtmild när han tittar upp på en med trött blick och prickigt ansikte.
Det blir snart en vana, förstås, men det här är första gången.

Fammo och faffa var i Stockholm idag - av en ren tillfällighet var farsan på jobbmöte i samma fastighet som jag jobbar, så vi gjorde sällskap tillbaka. Farmor, Elias och lilla e hade, i vanlig ordning, shoppat, och dessutom hade hon med sig en raritet - en overall i storlek 74 som var senaste mode hösten 1977 och nu är retro på bästa tänkbara sätt. I kombination med den nyinköpta vinteroverallen från mormor är vi nu redo för kallare väder. (regnet kom idag, men det var varmt. Ännu.)
Bild kommer när Gubbo är fit for fight igen.

Och förresten, om ni läser det här (och det kommer ni att göra...) - ni glömde brödet!

Oj, nu börjar Ungern-matchen. Kim Källström har också feber.
Tror dock att det är orelaterat.
Och Malta snodde poäng av Kroatien. Har jag också feber?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

... och Zlatan snodde alla tre av Ungern. Klass!
Brödet kan ligga kvar i frysen till nästa tillfälle.
Tack för idag.
F & DHA

07 September, 2005 14:33  

Post a Comment

<< Home