Sunday, August 28, 2005

Om vatten och om natten

Nu har Elias tagit sina första simtag. I lördags förmiddag promenerade vi till Hälsopoolen vid Rosenlunds sjukhus (det blir inget melodikryssande på några veckor) för första grundkursen i babysim.

Vi har försökt förbereda honom för upplevelsen så gott det går - han har både fått bada badkar och duscha med mamma - men det var ändå inte utan att man var lite nervös när man varligt, oändligt försiktigt, traskade nerför trappan till bassängen, sist i en rad av tassande pappor och mammor.
Han trivdes som fisken i vattnet, fast han är vädur.
Elias var bitvis så entusiastisk att hans pappa trodde att grabben tänkte dricka upp hela bassängen (tydligen är det fullt normalt att de sörplar i sig badvatten. Fan tro't.) - men till slut fick han en rejäl kallsup (om det nu heter så när bassängtemperaturen är 33 grader?) och då var det inte fullt så roligt längre.

En lovande början, hur som helst - Elias pallade 20 minuter innan det började bli dags att gå upp, och vid ett tillfälle vände han sig i pappas händer utan hjälp.

Siffersexercis, innan jag glömmer: 7 120 gram, 65 centimeter. Han har alltså i snitt vuxit tre centimeter och 810 gram per månad.

Och hans namn ska vara Sitting Bull. ->

Idag var mamma ute på svampplockning, så Elias och hans pappa fick lite quality time för sig själva, med tvättstuga och allt. Även om det mesta går på rutin, är det ändå oerhört mycket lättare när man är två. Förstår inte hur lilla e hinner och orkar med allt under veckorna.

En annan grej vi håller på med är att införa fasta sovrutiner. Det vore synd att kalla det kadaverdisciplin, men grundtanken är att vi ska försöka ha honom blöjbytt och matad och i säng och nattad och klar mellan åtta och nio varje kväll. Peppar peppar, etc, men hittills har det gått lätt som en plätt.
Sedan vi började natten till i frdags har han sovit cirka sju timmar i sträck, vaknat och fått mat och sedan somnat om i två-tre timmar till.

Dessutom är det tydligen vedertagen praxis att ju mer en bebis sover på natten, desto mer sover den på dagen. Förstår inte riktigt hur det går ihop, men det är väl bara att tacka och ta emot.

Usch, den här helgen gick på tok för fort.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Duktig Gubbo!
Härliga bilder.
/ Fadern o DHA

28 August, 2005 13:05  

Post a Comment

<< Home