Sunday, September 18, 2005

Piratens förbannelse

Det finns en body i Elias garderob, med en söt liten sjörövare på, som tycks föra otur med sig. Inte för Elias, eller för resten av familjen. Utan för bodyn själv. Den är inköpt någon gång i början av sommaren, och varje gång vi tagit på honom den har den inom kort råkat ut för en "olycka" av något slag. Det är inte så att det inte händer grejer med andra plagg också, men i det här fallet finns det en konsekvens som får en att tänka på spökpiraten LeChucks vålnad och dess envisa hämndlystnad.

Den här gången tog det mer än 48 timmar från första påtagning till desinficering, vilket är rekord med över ett och ett halvt dygn. Så det är bäst att passa på att skriva ner den här onödiga kuriosadetaljen innan förbannelsen är bruten för gott.

Över huvud taget har det varit en dag fylld av kroppsvätskor. Och vi som hade tänkt skippa tvättandet den här helgen. Idag har arme far blivit nerspydd (måste ha varit en halv nappflaska som kvickt kom upp igen med en sanslös ljudeffekt, typ BROAAAÄÄÄK), nedkissad och med knapp nöd undvikit att bli nedbajsad vid det mest kaotiska blöjbytet sedan man var nybörjare.

Katten har förresten spytt, hon också.

<- Ja, vad fan säger man? Som fisken i vattnet...

Mellan skötbords-, golv- och gubbtorkningarna har vi hunnit med ännu en omgång babysim och ett Ikeabesök. Båda gick kanon. Elias dominerade i vanlig ordning bassängen. Dagens nya övning var att låta honom ligga med nacken stödd mot pappas axel, medan jag skulle hålla i hans ben för att hjälpa honom göra sparkrörelser.

Nu är det så här, va: han behöver ingen hjälp för att göra sparkrörelser! I ett plötsligt anfall av storhetsvansinne stod det klaart i min hjärna att om jag skulle släppa greppet om Elias i bassängen, så skulle han inte ha några som helst problem med att hålla sig flytande. Möjlign skulle han också mycket väl kunna bli tidernas yngsta simborgarmärkestagare.
Det är dock en illusion jag inte tänker sätta på prov...

Ikea, då? Barnstol (hans första!), ny badbalja och ett extra set med sängkläder åt lillen, och vad gäller hans föräldrar är vi nära att faktiskt köpa de där nya bokhyllorna vi egentligen skulle ha skaffat när vi flyttade in i lägenheten för tre år sedan. Vi är hyggligt nära avslut på soff-fronten också, vilket är bra eftersom den nuvarande håller på att lösas upp i sina beståndsdelar (det där är inte en överdrift!), men det finns ett par andra butiker vi bör kolla innan vi är redo att köra vraket till närmsta tipp.

Men varför är det så jädra svårt att hitta en schysst sideboard?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home