Thursday, August 31, 2006

Någonstans ljusnar det

Nästan september efter en vecka som kanske inte direkt går till historien. Även bortsett från fotbollseländet i måndags.
Dagisinskolningen fortsatte med en pappig och gnällig måndag med störda sovcykler, en något bättre tisdag men fortfarande med att han vaknade tidigt, ofta och gallskrikande, och sedan en katastrofal onsdag där han skrek oavbrutet i 40 minuter innan vi gav upp och gick hem. Så snart han hade fått på sig skorna blev han kholugn och jag trodde att han bara hade manipulerat mig när vi kom hem. Då skrek han i 40 minuter till, så det var nog på riktigt.

Sedan ringde det på dörren. Vi trodde att det var grannarna som slutigen bestämt sig för att lönnmörda oss, men det var fammo (som jag fått för mig skulle komm och hälsa på NÄSTA onsdag, men...) och sällan har väl hjälpen och avlastningen kommit så lägligt.
Och en massa nya kläder och khor fick han också.

På eftermiddagen tog det "bara" 40 minuter att natta honom, han sov i 40 minuter och det tog väl sisådär 40 minuter att trösta honom när han vaknade, men på kvällen var han glad igen och vi gick till lekparken och fnuttade runt och på vägen hem slog det mig vilken jävla idiot jag hade varit.

Det spelar ingen roll hur noga man som förälder förbereder ett barn för en stor omställning, om man inte ser till att förbereda sig själv också. Så pappa, trött, stressad och nere och outsövd, körde världens gladaste playlist, tänkte bara happythoughts och gick och lade sig vid halv nio. Han vaknade hjälpligt utsövd - liksom Elias - tog en marsipanchoklad och åt en frukostmacka och var trygg och glad och trååååkig som tusan under inskolningen på torsdagen. Elias är fortfarande överlägset pappigast i gruppen, men idag accepterade han i alla fall att VARA på dagis, och när vi kom hem åt han, sov sedan middag i över två timmar (20 minuters nattning) och vaknade med joller på läpparna.

Tar inget för givet inför i morgon, så det är strax läggdags igen. Om inte mamma tar honom i morgon. Vi får se. Det är läggdags oavsett vilket.
Happythoughts.

Förresten. Han säger "öja" om "tröja" och "gapp" om "knapp" och "äääd" om "träd" och ibland "gunga" om "gunga" och idag sade han "tack" när jag gav honom bollen och "nej" när han ville promenera åt ett annat håll än pappa var på väg.

September i morgon. Hjälp.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home