Saturday, December 03, 2005

Lurade

Vi har just gett upp försöken att få Elias att ta en eftermiddagslur innan vi sticker iväg till mommo för en lördagsmiddag.

Vad Elias gjorde i stället för att sova syns på de jättefärska bilderna till vänster.

Efter att kameran var full slutade han att smila upp sig och började gnöla. Då fick han komma upp och studsa lite med pappa i den stora sängen. Sedan kastade vi boll. Av någon anledning gillar han att få bollen på näsan. Kanske en blivande målvakt i den grabben.

Sedan tog mamma över, när jag förklarade att jag bara måste slänga in de här bilderna i bloggen med en tillhörande text. Eftersom det är många bilder kräver texten mer yta än innehåll, så jag kör helt enkelt på utan mål och mening så får vi se vart det leder.

I skrivande stund gnäller han fortfarande.

Vad har annars hänt sedan sist? Inte mycket nytt, snarare mer av allt. Sedan några dagar tillbaka sitter han jättestadigt hela tiden, utom när han är riktigt trött (som nyss, när han tippade över framlänges i sängen och började snutta på sina fingrar. Vi tog det som en indikation att det borde vara fritt fram att lägga honom igen, men nähädå.). Rent hypotetiskt skulle man säkert kunna lämna honom ensam sittande men jag är inte riktigt där ännu. Han rör sig snabbare, beter sig nyfiknare, skrattar mer och jollret blir mer ordlikt för varje dag.

Elias senaste move - åtminstone det senaste jag sett - är att han flärpar örat fram och tillbaka med handen, blixtsnabbt. Ungefär som örfilar i miniformat.

Åttamånadersmaten fortsätter glida ner, men det här att han börjar gripa tag i skeden brukar kunna bli ett irritationsmoment ibland. Idag fick piraten kycklinggryta på sig. Och åkte i tvätten - igen.

Första babysimmet på tre veckor idag; lillen var i toppform. Han verkar till och med ha saknat kallsuparna.

I livet i övrigt - vi fick ett par priser på jobbet. Kul, faktiskt.

1 Comments:

Blogger Talaren said...

Barn som flärpar öronen fram och tillbaka ska fan ha pris. Roligt. Men vilka röstar han på?

06 December, 2005 15:30  

Post a Comment

<< Home