Saturday, December 31, 2005

Sista dagen, första året

<- Mätt och glad efter en schysst nyårsmiddag...

Sådär, om ett par timmar missar Elias (förhoppningsvis, för hans egen skull) sitt livs första årsskifte. Just nu håller faffa på och kvällsmatar honom efter en lång och händelserik dag, som bland annat inbegrep bandy (Västanfors IF - Uppsala BoIS 4-1) och en långfika hos fammos kusin med familj. Han åt lite lussekatt (som han tyckte var sådär) och lite pepparkaka (som han bara älskade) och passade på att visa upp ett helt nytt trick. Han vinkade. Inte lite heller.

Sedan han började åla för ett par veckor sedan känns det som om han gått in i en väldigt intensiv utvecklingsfas. Han klappar händerna - det hade hänt några enstaka gånger tidigare, men nu gör han det ofta.

<- Fammos kusin hade också en barnstol från tidigt 70-tal som både var stilmässigt läcker och väldigt bekväm.

Extra kul under fikastunden när han hamrade ut några takter frijazz på pianot, applåderade sig själv, slog på nytt på tangenterna, applåderade sig själv igen, etc.

Han står med "dött" stöd, d v s bordskanter och annat som inte parerar åt honom, och klarar som jag sagt tidigare ett antal sekunder helt utan stöd innan han drattar på ändan.

Gårörelserna sitter där till 100%, han springer som en liten toking när man håller honom i händerna, även om han ibland struttar som Thomas Ravelli gjorde i bronsmatchen mot Bulgarien i VM 1994.

Och därmed kommer vi osökt (nåja) in på fotboll. Bollen han fick av mobbo Jocke har blivit hans nya favvoleksak. Han har fattat hur roligt det är att sparka på den, och jag svär att jag såg honom göra en perfekt överstegsfint igår. Kanske borde skicka en länk till Chelsea?

Nå, vi stannar i Fagersta till måndag. Det är oerhört skönt att bli lite bortskämda och ompysslade (skrev jag att faffa matar honom just nu? Det tål att upprepas.) Nu är det dags att ladda batterierna för ett nytt år som lär bli så spännande och händelserikt att man känner sig lycklig (och lite bekymrad).

När jag summerar 2006 - vad kommer Elias att ha för tricks på repertoaren då?
Tanken svindlar.

Gott slut!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home