Sunday, December 31, 2006

Sista natten, andra året

<- Nyårssupén avslutades givetvis med GASS!

Elias är i en sådan där fas just nu när han ofta är totalt ointresserad av att sova. Det har väl delvis att göra med den förryckta dygnsrytmen nu under jul- och nyårshelgerna, och så är det förstås en utvecklingsfas - han är så nyfiken på den där stora fantastiska världen utanför spjälsängen att han är livrädd för att missa något.

Så ikväll, nyårsafton, bestämde vi oss för att Elias ska få vara uppe precis så länge han vill. Vid 22:30 började han ge oss tydliga vinkar - inte något gnäll, men först kom han in till mamma, pappa, moster och morbror i vardagsrummet och sa "Sova." "Sova. Sova. Sova. SOVA!"
När han insåg att det inte funkade (nog för att vi förstod, men det var så gulligt och lillgammalt att vi ville försäkra oss om att vi inte hörde i syne) bytte han taktik. Först sade han "tick tack tick tack" menande och sedan i ren desperation tultade han fram till sovrumsdörren och ropade "HEJTÅ"!

<- Gunga? Snorslunga!

Nu blir han nattad av lilla e, så vi får väl se om det funkade.
Oavsett vilket, en skön liten solskenshistoria att avsluta 2006 med. Vad som finns att beskriva nästa nyårsafton - ja, det står skrivet i stjärnorna.

Och pappa tvingas på allvar börja räkna ner till the big 3-0. Grått nytt hår!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home