Monday, March 20, 2006

Grisar kan flyga

Elias är förhoppningsvis just nu på väg att slockna, denna hans 362:a dag utanför magen, halvvägs genom det första årets sista vecka. Lilla e sköter nattningen. Daddy Fool bloggar.

Har tagit ledigt torsdag-fredag för att vi ska hinna fixa hans ettårsfest - även om det "bara" är familjen som kommer och han själv antagligen inte kommer att ha helt klart för sig vad allt ståhejet beror på, känns det som att det är ett sådant där party som alla utom huvudpersonen kommer att ha massor av minnen av.

(undrar om detsamma gäller den där 30-årsfesten som jag inte bestämt mig för om jag ska ha ännu?)

Den maffigaste presenten har han redan fått i förskott; numera körs han runt i en sprillans ny Teutonia Timmy som han fått av mommo. Vår trofasta Knorr Nizza har förpassats till källaren i väntan på nästa bebis (nej nej, sitt i båten, det är inget på gång).

<- Tempot är imponerande, men löpsteget lämnar fortfarande en del att önska.

Man får lite vårkänslor av att köra en sulky, men snön ger bara med sig långsamt och motvilligt. Å andra sidan var det likadant förra året - minns fortfarande hur det var 100% vinter när vi krånglade oss in i taxin på väg till BB, och brutalvår när vi krånglade oss ut ur taxin vid vår port några dygn senare.

Det känns verkligen som att det är hög tid för vårvindar.

***

I fredags var pappa och gubben själva hemma, medan lilla e på ett hak någon annanstans hamnade i konstiga diskussioner om sjungande schejker. Om han alltid var så snäll som då skulle vi ha skaffat en till för länge sedan. ;)

Annars har hans busighet nått tidigare oanade nivåer. Igår var han alltid på väg åt sämsta tänkbara håll - i högsta tänkbara fart - och kastade Bamsen ur sängen 372 gånger (cirka). Man får muskler, åtminstone...

Ikväll lärde han sig äntligen att han ska stoppa in gurkbitarna i munnen med händerna i stället för att böja sig framåt och försöka äta dem direkt från bordet. Nästa steg blir att ge honom skeden. Kanske läge att köpa en tvättmaskin i sommar...

Tredagarsvecka, alltså. Skulle kunna lära mig att leva med det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home