Monday, January 15, 2007

Ord, ord, ord

Precis hemkomna från Fagersta, jag börjar nya jobbet i morgon och är ett skepp i nöd - sträckt rygg, trasig handled och fortfarande lika småsnuvig. Elias, däremot, är i toppform. Ord-explosionen har antagit närmast absurda proportioner, att sätta ihop ord är rena barnleken (han tyckte att det var grymt att ÅKA BIL och ÅKA TÅG) och när jag skulle natta honom i går kväll muttrade han en lång harang om DAGIS mummel mummel KOMPISAR mummel mummel KALLE KAL LILLA LO mummel mummel. TITTA FAMMO och TITTA FAFFA var andra höjdare i helgen. Samt DATON, PENNA och RITA, PLYPLAN och TAKTOR och jodå, KLOCKAN säger fortfarande ICKACKICKACK.

I Fagersta var det en decimeter snö, så nu har vi fått en fullt tillräcklig dos av vinter. När vi skulle kliva på tåget hem mitt i vinterstormen sa Elias DET BLÅSER och även om vi redan hade noterat det var det kul att få höra det av honom.

Det kändes som om den här tredagarsutflykten varit bra för honom, ja för hela familjen, i och med att det inneburit ett avbrott i rutinerna. Då kan man passa på att göra sig av med de rutiner som man helst skulle vilja slippa. Julklapps-DVD:rna med hans favoritbil Brum har gått varma de senaste veckorna, och inget ont i det, men när han började vakna mitt i natten och kräva att få TITTA BUM och sedan gallskrika i en timme och trekvart för att vi vägrade, ja, då är det dags att sätta ner foten. Dessutom har det varit omöjligt att få honom att somna i spjälsängen under början av veckan, men så snart han fick ett eget rum (mitt gamla) hemma hos fammo och faffa så gick det lätt som en plätt.

När vi kom hem igår kväll var det den minst komplicerade nattningen på evigheter. Nu gäller det att fortsätta vara stark.

Aj, ryggen.

Förresten, ny nattplatta också:

01 - Avalon - Roxy Music
02 - Existentialism - The Dining Rooms
03 - Dedication - Nils Landgren
04 - Little Monsters - Charlotte Gainsbourg
04 - Just Like Honey - The Jesus And Mary Chain
05 - Elàn - Justus Köhncke
06 - Glider - Kent
07 - Energia - Leila Pantel
08 - Forest Families - The Knife
09 - Altogether Blue - The Horns Of Plenty
10 - Are You Going With Me - Pat Metheny Group
11 - Statues - Moloko
12 - My Cherie Amour - Quincy Jones Orchestra
13 - Take Your Time - Spiritualized
14 - Rachel's Song - Vangelis

0 Comments:

Post a Comment

<< Home