Sunday, May 20, 2007

Dagen F -7

Idag är det söndag. Nästa söndag bor vi inte här längre.

Och igår började det. Med kör- oh bärhjälp av mobbo Jocke flyttade jag ungefär 25 kartonger, plus musikinstrument, lilla e:s studentplakat, lite stolar, lite infravärme, stereon och en del annat krafs, från punkt A till punkt B; körhjälpen räckte dock bara till punkt B minus 50 meter, för när vi kom fram visde det sig att bilen var högre än vi hade hört på telefon. Efter en del svärande, trafikfarlig körning på cykelvägar och allmän ångest sprang jag in på hotellet bredvid och fick låna en fet gul pirra. Sedan gick det som smort ändå.

Jag har väldigt ont i kroppen idag, men det är en smärta som kännetecknar att man har uträttat något bra.

Igår förmiddag, innan kartonghetsen, lämnade jag och lilla e Elias till mommo och gick vår första möbeltittar vända av många. Vi börjar närma oss ett soffbeslut (det lutar åt något i 12-14 000-kronorsklassen, men då ska vi ju ha den i tio år också!) och vi har ett nyckelord för den fortsatta jakten: valnöt.

Det enda vi faktiskt bestämt oss för är en tv-bänk från Bolia; Logo 37x119x48. Med 3 925 kronor är den egentligen lite för dyr, men samtidigt är den väldigt snygg (valnöt!) och passar perfekt för våra behov.

Lilla e är allergisk mot valnötter, ironiskt nog.

Kvällen tillbringades sedan med mobbo, som vi matade med pizza och fyllde med öl som tack för hans strålande insats, och Elias var, som vanligt när vi har besök, hyfsat skötsam. Jag gick med honom och gungade en sväng också, och på hemvägen utspelade sig följande replikskifte, när vi gick ner längs Brännkyrkagatan förbi parkeringen.

Elias: "EN BIL...FLERA BILAR...SEX BILAR..."
Daddy Fool: "Ja,titta vad många bilar."
E: "FYRA BILAR...TVÅ BILAR...ÅTTA BILAR..."
D: "Massa bilar."
E: "FLERA BILAR...BANAN!"
D: (förvånad)"Banan?"
E: (Tyst och ursäktande): "...inte banan."

Han är rolig.

Nu klämtar klockan för ett antal bokhyllor. Hörs.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home