Friday, May 18, 2007

Dagen F -8

F är förstås lika med flytt, och idag tog det, efter lite plocknde och påtande, fart på allvar. Idag har vi rensat ut 3/4 av två ackumulerade hem från förrådet (de relikerna behövs inte längre nu när vi ska bygga ett nytt), tio kassar och ett par tavlor gick till Stadsmissionen, resten, inklusive lilla e:s gamla tv, min gamla mikro, och kartong efter kartong efter kartong med saker vi aldrig mer kommer att använda, gick till grovsoprummet. (not till renhållningsverket: Det var INTE vi som ställde in en soffa där!)

Vår soffa åker till tippen på torsdag. Vi har bokat lastbil då, liksom i morgon för att köra över kartongerna till NYA HEMMA, och förstås till helgen. Mobbo Jocke kör med kort varsel - han är en klippa! Och i helgen sitter faffa bakom ratten, och för hoppningsvis har jag lite bärhjälp från Fagersta också. Tack och lov för familj, och vänner!
Flyttstädning är också bokad, till lördag eftermiddag, och från och med måndag har vi telefon och digital-tv igång.

Fortsätter det så här är det faktiskt inte otänkbart att vi kan flytta redan nästa lördag... men vi säger söndag ett tag till, så blir vi inte besvikna.

Pappa har dessutom hunnit gå till Systemet och köpa flyttrensningsbira (det går faktiskt mycket bättre att slänga de där sakerna man borde slängt för länge sedan, när man har lite öl i kroppen), ta en sväng med Elias och titta tågen - det kom nästan inga men han var glad ändå - och så snart det här inlägget är färdigskrivet ska jag gå och vika ihop flytt-tvätten, tre knökfulla maskiner och möjligen sista gången i den tvättstuga där jag haft så många zen-artade ögonblick genom åren.

Lilla e skulle natta Elias, jag undrar om hon inte somnade på kuppen. Det har hon förtjänat.

Förresten firade vi fem år som förlovade igår, och det var trevligt trots att hon jobbade morgon och Elias fick ett trotsutbrott mitt i middagen. Så kära är vi.

Nu: tvätten. Också ett sätt att tillbringa en fredagkväll.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home