Wednesday, February 13, 2008

Citat

Elias har blivit kallad till treårskontroll den 31 mars och lilla e och jag satte oss för att fylla i frågeformulären om hans prat- lek- och matvanor ikväll. Med tanke på att vi kryssade ja på allt utom Känner du någon oro över ditt barns utveckling? så känns det ganska fint. Han tittar lite för mycket på tv, förstås, men å andra sidan var frågan hur mycket han sitter still och tittar på tv, vilket är en helt annan grej.

Hans favoritböcker är han numera så hemtam med att han kan recitera långa stycken när andan faller på. säj-ette-mej-ja-e-en-ko-kor-klättra-ente-trä-å-bygge-ente-kojo-sägdetNUU! är rekordet hittills, och boken i fråga är denna.
Han brås på far sin.

En annan favorit är Bajsboken och även om det vore synd att säga att potträningen går stormsteg framåt har hans intresse för bajs nått nya höjder. Han kan dra långa stycken ur den ockå, och ikväll när han satt på pottan, med boken redan stängd konstaterade han att flugor gillar att äta bajs.
"Mm, men man ska inte äta bajs.", sade jag, bara för att understryka vikten av att män är män och flugor är flugor.
"Näe."
"Det är äckeläckel", sade jag.
"Inte äta bajs..." sade Elias, lade huvudet på sned och tittade upp på mig med sim mest djävulusiska tvåochelvatolftedelsåringsblick och fortsatte: "...bara slicka lite." Följt av ett flin som Zlatan inte skulle ha skämts för på den tiden han var charmig.
Vad han nu fick det ifrån. Jag höll i alla fall på att skratta ihjäl mig.

En stund senare var det nattning (med Mamma Mu bygger koja och alla attiraljerna på plats) och vi ställde den inte helt irrelevanta frågan varför han just då höll på att pula in Bamsens (Bamsen hänger med, än!) svans i sin ena näsborre. Han tittade buttert på oss och direktciterade ur boken.

Finns mer än ett sätt göra rätt.

Ny skrattattack.
Det händer grejer.